Maria ja Ronja

Ronja on 5½ vuotias iloinen ja vilkas pyreneittenpaimenkoira, jonka kanssa pääsimme tehiksen B-ryhmään täksi vuodeksi. Ronja on ensimmäinen varsinainen harrastuskoirani, joten jokaiseen lajiin liittyen minulla itselläni on ollut vähintään yhtä paljon opittavaa kuin koiralla. 

Aloitimme harrastamisen pelastuspuolen raunioilla, jossa matkamme pelastuskoirakoksi jatkuu edelleen. Tähän rinnalle tuli agility, jossa kisaamme edelleen, mutta tähtäin ei Ronjan selkäongelmien vuoksi ole huipulla. Vasta viimeiseksi aloitimme tokoilun, jota olemme harrastaneet nyt reilun 2 vuotta. Ensimmäinen vuosi meni treenatessa ja mölli-tokoissa, toinen vuosi ALO-luokassa, josta siirryimme nyt kesällä-12 avoimeen luokkaan. Olemme monien mutkien kautta edenneet siis melko hitaasti tähän asti, mutta nyt panostus on kova ja motivaatio sekä minulla että koiralla korkealla. Toki kokeet ovat meitä ihmisiä varten - Ronjalle ainakin riittäisi, että saa treenata ja on kivaa. Tämä onkin se punainen lanka, joka meidän harrastamista on vienyt eteenpäin - harrastamisen pitää olla hauskaa ja sitä toko meille on. Ronja pitää kyllä huolen siitä, että tylsäksi ei käy treenaaminen. 

Tavoitteenamme on tämän tehis-kauden aikana selviytyä avoimesta luokasta voittajaan, josta sitten jatkamme EVL:n kautta TVA:ksi. Siis ainakin minun tavoitteeni on tämä - Ronjalla voi toki olla ihan muuta mielessä, se jää nähtäväksi. 

Kotoani löytyy Ronjan lisäksi toinenkin pyreneittenpaimen - aikuisena minulle tullut sijoitusuros Celo. Celon kanssa harrastamme pääasiassa agilitya. "Tilauksessa" olisi myös samanrotuinen pentu, kunhan se oikea löytyy. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti